Olemme rakentamassa teknologiateollisuudelle
jatkuvan oppimisen malleja Itä-Suomeen

 

slide02

Voit tarjota harjoittelupaikkoja MyTech sivuston kautta:

MyTech-ohjelma on Teknologiateollisuuden hanke, jonka tarkoituksena on lisätä erityisesti nuorten kiinnostusta tekniikan alan opinnoista.

>> Harjoittelupaikat

Hitsausrobotti.
Mies ohjaa tabletilla hitsausrobotteja.

Oletko harkinnut opiskelijaa töihin?

Opiskelijatöihin.fi on  Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueella toimiva, Opiskelijan Itä-Suomi ry:n ylläpitämä työnhakupalvelu.

>> Opiskeijatöihin.fi

 Olemme ratkaisemassa keskeistä tulevaisuuden teknologianteollisuuden haastetta.
Mistä yritykset löytävät osaavaa työvoimaa?

Opetus- ja kulttuuriministeriön raporteissa ovat esille nousseet tavoitteet ja tahtotilat luoda modulaarisia tutkintoja, yksilöllisten ja joustavien opintopolkujen mahdollisuudet ja aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen. Opetus- ja kulttuuriministeriön selvitysten mukaan myös jatkuva oppiminen läpi työuran on vahvasti yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen tehtävä. Tekniikan korkeakoulutuksen heikko vetovoima on kansallinen ongelma. Myös Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa on havaittu tekniikan koulutuksen vetovoiman heikkous kaikilla koulutustasoilla, mikä osaltaan ennakoi työvoimapulaa alueen teknologiateollisuuden yrityksiin.

 

Osaaminen vaikuttaa yritysten TKI-toimintaan ja parantaa niin tuotteiden kuin koko yrityksen kilpailukykyä. Varsinkin meneillään oleva neljäs teollinen vallankumous (Teollisuus 4.0) asettaa korkeita vaatimuksia yritysten ja niiden kumppaneiden henkilöstön peruskoulutuksen ja ammatillisen jatkokoulutuksen tasolle. Näiden tulevaisuuden työvoimatarpeiden arviointiin on paneuduttu mm. opetushallituksen Osaamisen ennakointifoorumissa, jossa erilaisten skenaarioiden kautta on pyritty määrittämään eri alojen osaamistarpeiden painotuksia. Myös teknologiateollisuus ry on kartoittanut toimialansa tarpeita.

 

Jos olet kiinnostunut vaikuttamaan alueen kehitykseen. Ota yhteyttä!

Räätälöidyt jatkuvan oppimisen palvelut löydät meiltä:

 

0614 2

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on monialainen tiedeyliopisto, joka kouluttaa tulevaisuuden tekijöitä yhteiskunnan tarpeisiin. Itä-Suomen yliopisto tarjoaa palveluita jatkuvan oppimisen keskuksen kautta. Koulutustarjonta on helppo väylä itsensä kehittämiseen, ammattiosaamisen täydentämiseen sekä yrityksen osaamispääoman laajentamiseen.

Jatkuvan oppimisen kokonaisuus vastaa yksilöiden, työelämän ja yhteiskunnan tulevaisuuden tarpeisiin. Se on uusimpaan tutkittuun tietoon perustuvaa koulutusta, joka tarjoaa kaikille avoimet ovet tarvittavan tiedon ja taidon luo – helposti ja nopeasti, missä vain, milloin vain. Ennakoi tulevaisuus – opi huomisen tiedot jo tänään.

Lue lisää UEF sivuilta
0614 2

Karelia-ammattikorkeakoulu

Hyödynnä Karelian asiantuntijoiden osaamista!

Karelia tarjoaa eri alojen asiantuntijapalveluita, joissa hyödynnetään monipuolista työelämäyhteistyötä, vahvaa kumppanuustoimintaa sekä tarkoituksenmukaisia tiloja ja välineitä. Voit valita joko valmiita palvelukokonaisuuksia tai yksinkertaisesti kertoa tarpeestasi, jolloin palvelu räätälöidään organisaatiollesi sopivaksi.
>> Tutustu tästä palvelu tarjontaan.

Lue lisää Karelian sivuilta

 

0614 2

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on sitoutunut vahvasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä testauspalveluihin. Toiminnan tarkoituksena on luoda yrityksille ja yhteisöille palveluja, jotka auttavat yrityksiä tuotekehitystoiminnoissa ja parantavat heidän kilpailukykyä maailmanlaajuisilla markkinoilla.

 Kehitämme asiakkaiden tarpeita vastaavia mm. pilottituotteita, tutkimuksia ja palveluja, jotka ovat luotettavia ja kustannuksiltaan kilpailukykyisiä. Osa palveluistamme on akkreditoituja ja palvelutuotannon tilat ovat varustettu nykyaikaisilla laitteistoilla sekä välineillä.

Lue lisää Savonian sivuilta

 

 

Logot: Vipuvoimaa EU:lta, ELY-keskus, EU-euroopan sosiaalirahasto.

Hankkeen toteuttajat

Toteuttajat