previous arrow
next arrow
Slider

Yleiset kysymykset

 

Miksi: 

Teknologiateollisuuden yrityksiin tarvitaan merkittävästi uusia osaajia. Yritysten osaajapulaa selittää kolme tekijää: tarvittavan henkilöstön kasvu, ammattiosaajien kiihtyvä eläköityminen sekä muuttuvat osaamistarpeet. Rekrytoitavista uusista osaajista jo 60 prosentilla tulisi olla korkeakoulutus tai sitä vastaava osaaminen. Koulutus tarjoaa työelämässä mahdollisuudeen työskennellä automaatiotekniikan alan asiantuntija , kehittämis ja johtamistehtävissä sekä antaa ymmärryksen automaation vaikutuksista eri toimialoilla.

Kenelle:

Opinnot on tarkoitettu automaatiotekniikan tai sitä soveltavan alan ammattikorkeakoulututkinnon tai kandidaatin tutkinnon suorittaneille.  

Millainen: 

Ensimmäinen 30 opiskelijan ryhmä aloittaa opintonsa syksyllä 2021. DI-ohjelman laajuus on 120 op ja se on tarkoitus suorittaa kahdessa vuodessa (huomaathan, että tämä vastaa päätoimista opiskelua). Koulutus on Itä-Suomen ja Tampereen yliopistojen yhteistoteutus. Opetus järjestetään pääasiassa etänä tai Joensuun ja Kuopion kampuksilla.  

MIKÄ: 

Automaatiotekniikan DI-tutkinnon suoritettuasi tunnistat automaation mahdollisuudet, kun kehitetään älykkäästi, taloudellisesti ja ympäristöystävällisesti toimivia järjestelmiä, koneita ja prosesseja. Osaat soveltaa matemaattista mallintamista, simulointia ja ohjelmointia käytännön työtehtävissä. Opintojen aikana teet projekti- ja ryhmätöitä, jotka syventävät kieli-, viestintä- ja yhteistyötaitojen osaamistasi. 

OLEN OPISKELIJA: 

Keskeneräisellä tutkinnolla hakevien valinta tehdään ehdollisena hakuaikana toimitetun opintosuoriteotteen tietojen ja tilanteen perusteella.  Valinta vahvistetaan, mikäli tutkinto on valmis ja tutkintotodistus toimitettu yliopiston hakijapalveluihin 16.7.2021 klo 15 mennessä ja mikäli tutkinnon vaadittu vähimmäiskeskiarvo täyttyy. Jos tutkinnon lopullinen keskiarvo jää alle hakukohteessa vaaditun vähimmäiskeskiarvon, valintapäätös perutaan. 

Missä: 

 Kuopiossa ja Joensuussa. Opinnot ovat osittain etänä, jolloin voit opiskella myös työn ohella tai eri paikkakunnalla. 

MITEN: 

Koulutukseen haetaan Opintopolussa korkeakoulujen kevään 2021 toisessa yhteishaussa ( 17.3.2021 klo 08:00 – 31.3.2021 klo 15:00 ) . Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt. Tarkemmat tiedot löydät Opintopolusta: https://opintopolku.fi/app/#!/korkeakoulu/1.2.246.562.17.65445164729 

Logot: Vipuvoimaa EU:lta, ELY-keskus, EU-euroopan sosiaalirahasto.

Hankkeen toteuttajat

Toteuttajat